Скуп задругара и младих домаћина у Зрењанину

Скуп задругара и младих домаћина у Зрењанину

Тродневна сајамска смотра биће и у знаку трибина, саветовања симпозијума у организацији Одбора  за село САНУ, са централним тематским скупом „Развој органске производње у Србији“.

Сајам земљорадничког задругарства и младих домаћина села Србије под називом „Младенци“ одржаће се од 22. до 24. марта 2018. године у Зрењанину у сајамској хали „Медисон“ под покровитељством Владе Републике Србије – Кабинета за регионални развој и координацију рада јавних предузећа и Српске академије наука и уметности.

Тродневна сајамска смотра биће и у знаку трибина, саветовања симпозијума у организацији Одбора  за село САНУ, са централним тематским скупом „Развој органске производње у Србији“

Сем бројних научно-стручних предавања у Сајамској хали излагачи ће презентовати сопствене аграрне програме и пројекте, производе и артикле док ће бити одржане промоције и уприличене дегустације прехрамбених производа, уз целодневни културно уметнички програм.

Присуство на Сајму потврдили су најодговорнији представници ресорних државних и покрајинских институција, организација, кластера, удружења, образовних установа, агро привредни посленици и новинари.

На Сајму се очекује присуство преко 2.000 учесника из више од стотину Општина Републике Србије, земљорадничких задруга, производно привредних удружења, асоцијација, кластера и организација.

Изражавајући сагласје са акцијом Владе Републике Србије, усмереном на оснаживању српског села (оснивањем 500 задруга у исто толико места) и покренутој активности ка удруживању младих српских пољопривредника и самосталних предузетника из сеоских средина, Град Зрењанин, домаћин Сајма као и Агенција „Аграр прес” Зрењанин. Опште удружење предузетника, Регионална привредна комора СБО Зрењанин и Асоцијација за развој Багљаш, (технички организатори) су у уверењу да се заједничком реализацијом Сајма „МЛАДЕНЦИ“ пружа свеукупан допринос српском селу и Србији у целини.

Улаз на Сајам је бесплатан.

Оставите коментар

Ваша адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена * *