„Pook кокосов чипс“ најбоља иновација на сајму FRUIT LOGISTICA 2018.

„Pook кокосов чипс“ најбоља иновација на сајму FRUIT LOGISTICA 2018.

Компаније PookSpaFoods из Немачке победила је на такмичењу за најбољу иновацију „Поок кокосов чипс“ на овогодишњем сајму FRUIT LOGISTICA.

Тако су одлучили посетиоци сајма, који су гласали у среду и четвртак а три најбоља производа су награђена у петак 09.02.2018.

Хрскави чипс, направљен од тајландског кокоса без уља или масти, доступан је у оригиналној морској соли, манго морској соли и укусима слане чоколаде. Производ је вегански, без глутена и без конзерванса. Произвођач препоручује њихову употребу уз салате, житарице, јогурт, сладолед и још много тога.

Сребро је додељено за тамно браон парадајз “ Adora “ власништво HM Clause из Шпаније. Овај парадајз је варијанта сорте Марманде, посебно робусне старе сорте парадајза која сазрева врло рано. Оно што препоручује нови Адора парадајз је уравнотежен, интензивно слатки и кисели укус, одличан рок трајања, чврстоћа и добре нутритивне вредности.

Бронзани FLIA је отишао за амбалажу од траве из немачке фабрике папира Сцхеуфелен. Овај органски амбалажни материјал састоји се од до 50 процената свежих трава и може се потпуно рециклирати и биоразграђивати. Коришћење амбалаже од трава, који је обновљива сировина, требало би да да помогне у смањењу потрошње енергије и воде. Конвенционална влакна захтевају 30.000 литара воде и 6.000 кW/х енергије по тони – у поређењу са травнатом амбалажом која не захтева воду и само 150 кW/х за травната влакна.

FRUIT LOGISTICA  је водећи сајам за глобалну трговину воћем и одржава се једном годишње од 1993. године. Ове године присуствовало је преко 3.100 излагача из више од 80 земаља а сајам је посетило више од 75.000 посетилаца из 130 земаља. FRUIT LOGISTICA награда за иновације (FLIA) додељена је тринаести пут ове 2018. године.

Извор: www.poljoprivreda.info

Оставите коментар

Ваша адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена * *