19. Naučno-stručni skup “Savremena proizvodnja povrća”

19. Naučno-stručni skup “Savremena proizvodnja povrća”

Vojvođansko društvo povrtara, Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Kongresni centar „Master“ Novosadskog sajma tradicionalno organizuju XIX Savetovanje na zahtev proizvođača povrća, kolega agronoma, stručne i naučne javnosti. Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se na samom početku ove proizvodne godine okupe povrtari iz cele Srbije i regiona.

Savetovanje je prilika da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, vodećih domaćih i inostranih firmi, čiji su proizvodni programi u vezi sa proizvodnjom povrća na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, predstavnici medija i renomirani stručnjaci iz ove oblasti. Cilj okupljanja je unapređenje povrtarske proizvodnje – pravilnim izborom najproduktivnijih sorti i/ili hibrida povrća, pravilnim i pravovremenim navodnjavanjem kao i sprovođenjem redovnih mera nege, zaštite od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova.

Unapređenje sopstvene proizvodnje, bilo za domaće tržište ili za izvoz, jedino je moguće uraditi stalnim praćenjem novina na manifestacijama kao što je ova.

Ulaz na sajam i Savetovanje je slobodan!

Izvor: www.poljoprivreda.info

Ostavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena * *