19. Научно-стручни скуп “Савремена производња поврћа”

19. Научно-стручни скуп “Савремена производња поврћа”

Војвођанско друштво повртара, Одбор за село Српске академије наука и уметности и Конгресни центар „Мастер“ Новосадског сајма традиционално организују XИX Саветовање на захтев произвођача поврћа, колега агронома, стручне и научне јавности. Бројни проблеми који прате производњу поврћа, али и светли примери, довољно су добри разлози да се на самом почетку ове производне године окупе повртари из целе Србије и региона.

Саветовање је прилика да се на једном месту окупе произвођачи поврћа, удружења повртара, представници задруга, водећих домаћих и иностраних фирми, чији су производни програми у вези са производњом поврћа на отвореном пољу и у заштићеном простору, представници медија и реномирани стручњаци из ове области. Циљ окупљања је унапређење повртарске производње – правилним избором најпродуктивнијих сорти и/или хибрида поврћа, правилним и правовременим наводњавањем као и спровођењем редовних мера неге, заштите од проузроковача болести, штеточина и корова.

Унапређење сопствене производње, било за домаће тржиште или за извоз, једино је могуће урадити сталним праћењем новина на манифестацијама као што је ова.

Улаз на сајам и Саветовање је слободан!

Извор: www.poljoprivreda.info

Оставите коментар

Ваша адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена * *